Predstavnici Udruženja poslodavaca turizma i ugostiteljstva RS (HORECA) danas su se javno zahvalili Vladi Republike Srpske i Republičkom štabu za vanredne situacije što su prihvatili njihovu inicijativu i za jedan čas produžili radno vrijeme ugostiteljskih objekata.

Sigurni smo da će duže radno vrijeme u značajnoj mjeri uticati na očuvanje velikog broja radnih mjesta što je u ovom trenutku prioritet svih prioriteta, i očekujemo od svih građana i poslodavaca odgovornost u poštovanju epidemiloških preporuka kako više ne bi došli u situaciju uvođenja restriktivnih mjera, koje sigurni smo, ne bi mogli izdržati – navodi se u saopštenju HORECA.

Pozivaju sve članove Udruženja da poštuju radno vrijeme do ponoći i prijave sve zlupotrebe ugostitelja u Republici Srpskoj jer u slučaju pojave novih klastera zbog neodgovornosti pojedinih ugostitelja, posljedice bi snosili svi. – Takođe, pozivamo InspektoratRepublike Srpske, lokalne inspkecije i sve kontrolne organe da pojačaju rad na terenu i kazne neodgovorne poslodavce, posebno one koji ne poštuju radno vrijeme i ne pridržavaju se epidemioloških mjera. Pokažimo snagu u odgovornosti jer samo na taj način možemo obuzdati virus i na opšte zadovoljstvo svih, i poslodavaca i društva u cjelini, nastaviti sa normalnim radom i razvojem privredne grane koja je najviše pogođena virusom korona i koja zapošljava 14.000 radnika u Republici Srpskoj – poručuju iz Udruženja HORECA.

 

 

 

Izvor: Srpska info