Policijska uprava (PU) Banjaluka prijavila je Okružnom tužilaštvu tri člana Udruženja poslodavaca turizma i ugostiteljstva i Udruženja radnika turizma i ugostiteljstva Republike Srspke M.S. iz Bijeljine, D.Š. i Ž.T. iz Banjaluke zbog organizovanja protesta u Banjaluci.

Nezvanično saznajemo da su prijavljeni predsjednik Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma „Horeka“ Dalibor Šajić, član Upravnog odbora Udruženja “Horeka” Miloš Stanišić i predsjednik Udruženja radnika turizma i ugostiteljstva Republike Srpke Željko Tatić.

Navodeći njihove inicijale PU Banjaluka je saopštila da ih sumnjiče za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

– Navedena lica sumnjičimo da su 5. aprila kao članovi i odgovorna lica Udruženja poslodavaca turizma i ugostiteljstva i Udruženja radnika turizma i ugostiteljstva Republike Srpske na prostoru između Palate Republike i Administrativne službe grada Banjaluka postupili suprotno propisima Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske i suprotno Zaključku o izmjenama i dopunama zaključka o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona – saopštila je PU Banjaluka.

 

 

 

Izvor: Glas Srpske