Udruženje „Sunce nam je zajedničko“ juče je u velikoj sali u Gradskoj upravi održalo okrugli sto kome su prisustvovali brojni članovi udruženja, partnerske organizacije, ustanove i prijetlji.

Tema okruglog stola bio je projekat pod nazivom „Zapošljavanje – najbolji način zbrinjavanja i socijalnog uključivanja i za korisnike i za društvo“. Okrugli sto vodio je predsjednik udruženja, Mijat Šarović, a prisutne je u ime Gradske uprave pozdravio i zamjenik gradonačelnika Trebinja, Neđo Ćebedžija.

Prema Šarovićevim riječima projekat je implementiran tokom posljednjih 6 mjeseci, a finansiran je od strane Fondacije za socijalno uključivanje u BiH. Kroz implementaciju projekta zaposleno je četvoro lica sa invaliditetom.

U obraćanju Šarović je istakao nužnost podsticanja inkluzije i pružanja mogućnosti za društveno koristan rad i zaposlenje kada je riječ o osobama sa invaliditetom. Šarović je pozdravio i zahvalio se donatoru, organizacijama i javnim ustanovama na posršci i razumjevanju problema sa kojima se ova lica susreću. Šarović se zahvalio i gradonačelniku Trebinja na podršci koju je pružio kako bi lokalna zajednica doprinijela boljem društvenom položaju osoba sa invaliditetom.

Nakon okruglog stola, za prisutne je priređena projekcija filma koji je udruženje „Sunce nam je zajedničko“ napravilo sa svojim članovima i saradnicima.

 

Izvor: Grad Trebinje