УДПБ Насљеђе је одлучно у свом дјеловању и активностима усмјереним на очувању лика и дјела српског борца, погинулих бораца и тековина Одбрамбено-отаџбинског рата.
Због наведеног покренули смо широку кампању “ХЕРОЈИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ” усмјерену управо на наведене активности, а коју је подржао и Град Требиње.
На овај начин желимо да тргнемо грађане од заборава и да их подсјетимо на оне који су изградили Републику Српску, као и борбу за слободу и нашу будућност кроз Одбрамбено-отаџбински рат, наводи се у обраћању јавности УДПБ “Насљеђе”.

У оквиру кампање, а поводом 12.05. ДАНА ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, Удружење дјеце погинулих бораца НАСЉЕЂЕ организује “СВЕЧАНУ АКАДЕМИЈУ”.

Свечана академија ће се одржати 12.05.2017. године у Културном центру Требиње са почетком у 20.00 часова.

Обиљежавањем Дана ВРС на овај начин, желимо да првенствено одамо почаст свим борцима ВРС, стварним ствараоцима Републике Српске. Да кроз програм прикажемо и славну и ослободилачку традицију српске војске кроз вјекове као и одлучност да наставимо да градимо Републику Српску, чувајући културно историјско насљеђе и тековине Одбрамбено-отаџбинског рата.
УДПБ “Насљеђе” позива све грађане да дођу на Свечану академију и тако одају почаст свим борцима ВРС.

 

ХП, мај 2017.