Učenici Osnovne muzičke škole „Sveti Roman Melod“ nastavljaju da nižu nagrade i priznanja.

Na VII Slobomir Internacionalnom muzičkom takmičenju, koje je ove godine održano onlajn, učenice pripremnog razreda klavira Petra Nastić i Nikolina Savić osvojile su prve nagrade. Ovogodišnje takmičenje u Bijeljini okupilo je 78 muzičkih škola i akademija iz 20 zemalja.

Lijepe vijesti stigle su i iz Makedonije sa takmičenja „Art in Experience“. Petra i Nikolina su u disciplini klavir zaslužile druge nagrade (klasa Marije Mastilo), a kamerni trio Nina Golijanin, Ivana Đerić i Jovana Vuković (klasa Jelene Aničić i Marije Mastilo) ocijenjen je prvom nagradom. Jovana Vuković je za solo pjevanje dobila drugu nagradu, a Jovana Radmilović treću nagradu. Кonačno, mladi harmonikaš Miloš Savić u klasi prof. Stefana Škorića zaslužio je drugu nagradu.

U posljednjih mjesec dana učenici Osnovne muzičke škole „Sveti Roman Melod“ osvojili su ukupno 20 nagrada. Daroviti učenici su na najbolji način iskoristili onlajn takmičenja i oprobali se na festivalima koji inače zbog visokih troškova putovanja nisu bili planirani za učešće. Pokazali su muzički talenat, stekli dragocjeno iskustvo i na najljepši način predstavili svoju školu, opštinu i Republiku Srpsku.

 

Izvor: Radio Nevesinje