Изградња новог моста преко ријеке Зовидолке у Зовом Долу одлично напредује и по свему судећи уговорени рокови биће испоштовани. Вриједни неимари и поред лоших временских прилика улажу много труда како би ово модерно здање што прије било у функцији. Међу њима је и доста мјештана Зовог Дола који ће се својим потомцима моћи похвалити да су градили нераскидиву везу између генерација и времена.

Обриси нове грађевине су све видљивији, па је и интересовање путника намјерника веће. Застају, фотографишу се, разговарају са градитељима… Причају и о старом дрвеном мосту који је отишао у историју као симбол ишчезлог времена када се другачије живјело и градило.

Грађевинско здање дужине 33 метра на модеран начин ће ријешити вишедеценијски безбједносни проблем у саобраћају. Нови мост посебан значај добиће и у оквиру пројекта „Горњи хоризонти“ и изградњи објеката за потребе ХЕ „Дабар“.

Подјећамо, изградња моста почела је у новембру прошле године. Инвеститор пројекта вриједног 450.000 КМ је ЈП „Путеви РС“, а радове изводи Конзорцијум ХП Инвестинг – Невесињепутеви.

 

Извор: Радио Невесиње