Grad Trebinje će do kraja ove građevinske sezone, odnosno, dok bude radila asfaltna baza, uložiti nekoliko stotina hiljada maraka u asfaltiranje gradskih, prigradskih i seoskih puteva.

Najprioritetnije su, kako kažu u nadležnim odjeljenjima, ulice u prigradskim naseljima koje su decenijama bile makadamske, ali i one putne komunikacije u seoskim sredinama koje su dosta frekventne, a u slabom su stanju.

Mještani ovih sredina su zadovoljni jer se, možda i po prvi put, radi po prioritetima, pa su na red došla i prigradska naselja Hrupjela i Gučine i tamošnje ulice u kojim su kuće građene prije više od četiri decenije, a tek ova vlast se, kako kažu, sjetila da ih asfaltira.

Sa druge strane se prioritetnim ocijenila i rekonstrukcija putne infrastrukture u ruralnim područjima, poput asfaltiranja makadamskog puta do trebinjskog izletišta Ubla, u dužini od tri i po kilometra, a završava se i putna dionica od sela Mrkonjići do Poljica.

Nadležni kažu da, osim što ova komunikacija spaja magistralni put Trebinje – Ljubinje sa regionalnim putom Duži – Mareva Ljut, odnosno, spaja sedam do osam sela lijevog i desnog oboda Popovog polja, ona spaja i dvije svetinje, selo Mrkonjiće u kome se rodio Sveti Vasilije i manastir Zavalu, u kome je svetac proveo iskušeničke dane i zamonašio se.

“Ovom trasom je, u stvari, nekada vodila željeznička pruga, pa su njenim ukidanjem, da se saobraćajna komunakcija ne bi prekinula, šine zamijenjene asfaltom, ali se od tada do danas, dakle, više od četiri decenije, ništa ozbiljno nije radilo na popravci ovog puta”, kaže Neđo Kovač kome u ovom dijelu Popovog polja živi majka i ovim putem putuje svake sedmice da je obiđe.

Neđo kaže da je ovaj put prepun i turista, naročito u ljetnim mjesecima.

 

 

Izvor: Vesna Duka, Nezavisne