Povodom desetogodišnjice rada čuvenog Košarkaškog kampa Dejana Bodiroge, na Crkvini iznad Trebinja je sinoć upriličena svečanost kojoj su prisustvovali brojni gosti i zvučna svjetska košarkaška imena, ali i predstavnici političkog, duhovnog i javnog života Republike Srpske, među kojima je bio i predsjednik Milorad Dodik.

 

Ističući da je ovo ne samo značajan i veliki jubilej nego i događaj koji unapređuje sportski život Trebinja i Republike Srpske, predsjednik Dodik je kazao da će i ubuduće podržavati “ovako dobre stvari”.

“Mnoge vrijednosti su manifestovane na ovom kampu, ne samo u košarci, nego i u jednom širem ljudskom kontekstu, zbog čega vjerujem da je ovo samo prvih deset godina kampa koji će i ubuduće nastaviti da radi”, rekao je Dodik, zahvalan, kako kaže, i Dejanu Bodirogi, ali i vladiki Grigoriju koji je “uporno i tiho radio da svaki dobar projekat u Hercegovini zaživi”.

Sam vladika Grigorije je obećao da će i ubuduće uraditi sve “kako bi se ovdje sabirali dobri i vrijedni ljudi”.

“Imati prijatelja je, po mom dubokom uvjerenju, najveće bogatstvo. To znači nikada ne biti sam, ma gdje bili i ma šta radili, jer ako imate prijatelja vi u svakom času osjećate podršku i ohrabrenje koje ne mora ničim da se iskazuje – ta podrška prosto postoji”, rekao je vladika Grigorije, aludirajući na brojne prijatelje grada Trebinja, njegove i prijatelje Dejana Bodiroge, koga je nazvao večerašnjim domaćinom na Crkvini.

Dejan Bodiroga je kazao da je Trebinje, iako nikada nije živio u njemu, oduvijek bilo njegova kuća i dio njega i njegove porodice, na šta ga upućuje i njegovo porijeklo i brojna prijateljstva u ovom gradu.

U Trebinju povodom desetogodišnjice rada Kampa boravi i Jovica Antonić, pomoćnik selektora košarkaške reprezentacije Srbije koji je, nakon što je sa ostalim gostima obišao terene “Srđan Aleksić”, na kojima su se večeras odvijale završne utakmice druge smjene, istakao da se i sam uvjerio u izvanredan rad sa mladim košarkašima, kod kojih je, kako kaže, vidio jednu veliku strast i ljubav prema košarci.

Na Crkvini je govorio i Srđan Đoković, otac proslavljenog srpskog tenisera Novaka Đokovića, te režiser Emir Kusturica.

Druga smjena Kampa je završena večeras, a već sutra pristižu učesnici treće smjene, sa kojima će kroz trebinjske sportske terene i ovu manifestaciju prodefilovati oko 300 mladih košarkaša i košarkašica.

Izvor: Nezavisne novine