U posljdenja 24 časa u Trebinje su pristigli rezultati testova na prisustvo korona virusa, od uzoraka koji su u ovom gradu uzeti proteklih dana. Pozitivno je 67 lica na virus Covid-19, što je najveći broj od izbijanja pandemije.

Jedino je u Banjaluci registrovan veći broj novozaraženih u Srpskoj, njih 187.

U proteklim danima uzet je veliki broj uzoraka i rezultati za veći broj testova se tek očekuje narednih dana. I dalje je izuzetno visok procenat pozitivnih od ukupnog broja testiranih, jer sa na testiranje uglavnom upućuju lica sa značajnije izraženim simptomima.

U covid ambulantama je velika gužva, a ljekari po procedurama vrše zakazivanje pacijenata za preglede i terapije.

Uprkos izuzetno velikom rastu broja zaraženih proteklih dana, i dalje je vidljivo da se na ulicama najjužnijeg grada Srpske uglavnom ne poštuju propisane mjere kada je nošenje maske na otvorenom u pitanju.

U Nevesinju su danas potvrđena četiri nova slučaja korona virusa, dok je u Bileći registrovano 15 novozaraženih.

U pоsljеdnjа 24 čаsа, Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе priјаvljеnо је dеvеt smrtnih slučајеvа kоd kојih је pоtvrđеnо prisustvо nоvоg virusа kоrоnа. Rаdi sе о sеdаm muškаrаcа i dviје žеnе srеdnjе i stаriје živоtnе dоbi iz Priјеdоrа, Krupе nа Uni, Nоvоg Grаdа, Biјеljinе, Sоkоcа, Istоčnе Ilidžе, Bаnjаlukе, Tеslićа i Dоbоја.

 

HP, oktobar 2020.