Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će na prijedlog izdavača tokom oktobra biti organizovan Festival knjige umjesto tradicionalnog Sajma knjiga.

“Kao Grad, izaći ćemo im u susret i odobriti održavanje Festivala knjige. Izdavači su predložili dve lokacije, Knez Mihailovu ulicu i Kalemegdan. Iskreno da vam kažem, smatram da je bolji izbor Kalemegdan jer ima više prostora”, rekao je Vesić.

On je istakao da je danas o tome razgovarao sa gradskim sekretarom za kulturu.

“Predložićemo da se Festival knjige održi na Kalemegdanu i da štandovi budu izloženi desetak dana ili dve nedelje, a možda i dva vikenda, kako izdavači budu hteli. Na taj način će Beograđanima, ipak, izložiti i ponuditi knjige, i to na otvorenom prostoru”, rekao je Vesić za Studio “B”.

On kaže da će se na ovaj način održati kontinuitet dok se čeka decembar i odluka da li će održavanje Sajma knjiga biti u skladu sa epidemiološkom situacijom u vezi sa virusom korona.

On je podsjetio da je Sajam knjiga odložen zbog epidemiološke situacije, jer bi njegova organizacija bila teško izvodljiva, zbog zatvorenog prostora u kojem se ovaj sajam održava.

“Uspešna manifestacija mora da okupi velik broj ljudi i omogući organizovane dolaske škola”, dodao je on.

 

 

 

Izvor: Nezavisne