Завичајни клуб „Освит“ из Билеће синоћ је у Градској галерији у Невесињу промовисао збирку поезије „Нема је ИМА“  херцеговачког пјесника Драга Кундачине.

 

Аутор је нагласио да је у Невесиње дошао оснажен, са вјером у српску мајку, жену и баку, са вјером да стуб породице може изнијети најтеже вријеме у коме се тренутно налазимо.

– Посебно сам задивљен невесињском младости која је вечерас као ријека потекла Херцеговином, стремећи у нове свјетове и правећи нови корак у искорак  – рекао је Кундачина.

Предсједник ЗК „Освит“ Миодраг Хрњез Љумо рекао је да је ова књига хербариј, једно најљепше цвијетно поље, а свака ријеч и свака страница је један предиван цвијет који се може наћи на просторима наше Херцеговине.

–  Збирка се састоји од 101 пјесме о жени, о љубави, о напретку, то је поезија која је снићена од пјесникових животних искустава и ова књига је један велики мост који је повезао пјесников стваралачки опус – нагласио је Хрњез.

Он је додао да се збирка састоји од три цјелине које су повезане мостом љубави, мостом који се зове жена, а мотив за назив књиге „посуђен“ је из триптиха Ива Андрића „Јелена, жене које нема“.

Свој приказ о књизи дала је и Јелена Арсић, истичући да је поезија инспирисана женом као појмом идеалног.

–  Подстакнут љепотом жена око себе пјесник одлучује да им на један лијеп начин ода поштовање, ставља их на трон краљице, да не би заборавиле своју првобитну улогу –  улогу даме, мајке, супруге, сестре, људски и мушки вјерујући у њих – додала је Арсићева.

Књига „Нема је ИМА“ је Драгов првјенац, а како је најавио ускоро ће из штампе изаћи и нова књига.

Извор: Радио Невесиње