У Невесињу је  основано Удружење добровољних давалаца крви општине Невесиње, а за првог предсједника Удружења једногласно је изабран дугогодишњи давалац Драган Стајић, који је крв даровао 53 пута.

Изабран је и Управни одбор који броји девет чланова: Слободан Пиљевић, Срђан Стајић, Миодраг Даковић, Жељко Окука, Дражен Зуровац, Сергеј Тодоровић, Анђелко Граховац, Синиша Граховац и Милан Ковачевић.

Предсједник Драган Стајић истакао је да ће се трудити да оправда указано повјерење и да ће настојати да да свој допринос, како би ово новоосновано Удружење окупило што више нових добровољних давалаца крви.

dobrovoljni davaoci3

Члан Управног одбора Срђан Стајић нагласио је да се око ове идеје окупила група људи који добровољно дарују крв с циљем да ово Удружење буде посредник између давалаца, пацијената и Трансфузиолошке службе, како би се што адекватније одговорило на захтјеве свих оних којима је крв неопходна.

– Драго ми је да смо заједничким снагама успјели да изаберемо руководство овог Удружења, да кренемо са реализацијом многих акктивности и да у сарадњи са другим удружењима и центрима допринесемо у рјешавању више питања у вези са давалаштвом крви –додао је Стајић.

Доктор Максим Брењо захвалио се свима који су својим присуством подржали оснивање Удружења, додајући да није било лако направити почетни корак и реализовати ову идеју.

– Свако предузеће требало би да формира Актив добровољних давалаца крви како би се помогао и олакшао рад Удружења – рекао је Брењо.

Међу присутнима су били Фатима Рамовић и Мишо Килибарда који су проглашени почасним члановима Скупштине, јер су дали немјерљив допринос када је у питању добровољно давалаштво крви У Невесињу.

Фатима Рамовић крв је даровала 104 пута и носилац је општинског признања – Плакете „Свети Димитрије“, док је Мишо Килибарда 92 пута био добровољни давалац најдрагоцјеније течности.

dobrovoljni davaoci1

dobrovoljni davaoci2

Извор: Радио Невесиње