Новогодишњи празници су прошли без падавина, али уз јако ниске температуре. Такав је био и први дан 2017. године, а већ данас нас очекују промјене.

Током дана ћемо још мало уживати у зимском сунцу и температурама изнад нуле, а у вечерњим часовима доће до пораста облачности и падавина.
У ноћи са понедјељка на уторак у Херцеговини се очекује киша која ће се током дана у остатку државе постепено претварати у сусњежицу и снијег. Висина новог снијега у току 24 сата ће бити око 10 цм, на планинама и до 15 цм. Највиша дневна температура од 2 до 7, на југу од 5 до 10 степени. Добра вијест је да ће падавине до краја дана постепено ослабити.

Међутим, већ у сриједу нас очекују нове. Ујутро ће бити умјерено до претежно облачно, а током дана ће доћи до падавина. У централним и источним подручјима мјестимично и са слабим снијегом, а на југу са слабом кишом. Највиша дневна температура од -1 до 5, на југу од 7 до 10 степени.

У централним и источним дијеловима слаб снијег задржаће се и у четвртак, док ће у Херцеговини и на сјеверу земље дан проћи без падавина. У четвртак нас очекује и нешто нижа температура која ће на југу бити од 4 до 8, а у остатку земље од -2 до 4 степена.

У периоду од 08. до 11. јануара очекују се падавине на цијелом простору БиХ,  на сјеверу снијег, а у Херцеговини киша, док ће температуре бити у порасту. Дневне температуре ће достизати вриједности до 6, а у Херцеговини 12 степени.

 

Извор: klix.ba/Глас Српске