У Мељинама код Херцег Новог у току је градња туристичког комплекса “Lazure Hotel & Marina“. Погледајте како ће изгледати…

Општина Херцег Нови ће до краја 2019. године добити још један луксузни туристички комплекс, док отварање првих садржаја инвеститори најављују већ на прољеће.

Руска компанија “Империо Холдинг Лтд” у Мељинама гради хотел са пет звјездица “Lazure” и марину с више од 200 везова.

Планирано је да у историјској згради “Лазарета” буду бутик-хотел са 24 смјештајне јединице, два ресторана с погледом на море, продавнице, вински бар, конференцијска сала као и музеј који ће бити посвећен историји овог мјеста.


У новим објектима који ће бити изграђени у оквиру комплекса површине 70.000 квадрата наћиће се апартмани, ресторани и кафићи, дјечији едукативни центар, спа центар и базени који ће радити током цијеле године.

У оквиру комплекса биће изграђено неколико игралишта за дјецу, зона за одмор посјетилаца, тржни центар и подземна гаража.

Препознајући велику историјску вриједност мјеста инвеститори намјеравају да сачувају уникатну атмосферу комплекса, али и да прошире функционалност простора који га окружује и омогуће слободну посету, како за туристе, тако и за локално становништво.

Компанија је започела припрему и градњу комплекса 2014. године. Завршена је изградња обалног зида, каменог шеталишта које повезује Мељине са шеталиштем Пет Даница и изграђен је јахтинг клуб.

Крајем прошле године инвеститори су добили дозволу за градњу марине и она би требало да буде отворена до јуна наредне године.

Завршетак комплетног пројекта, чија је вриједност 70 милиона евра, најављен је за почетак 2019.

Прије два дана је расписан и први конкурс за десет менаџера колико тражи швајцарска компанија “Sophos Hotels S.A.” која ће управљати комплексом на челу са директором Димитирсом Влахопаносом, док ће у наредних годину дана бити запослено још 70 радника. Више детаља о конкурсима сазнајте на www.lazure.me.

Извор: Мондо / Радио Јадран