Izvor: Nezavisne novine / Srna

Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica danas je, nakon kraće pauze, nastavio snimanje svog novog filma “Na mliječnom putu” na slapovima vodopada Koćuša u Veljacima kod Ljubuškog.

Prije desetak dana, Kusturica je sa svojom filmskom ekipom snimao na vodopadu Kravice kod Ljubuškog, a zatim u Hutovom blatu kod Čapljine. Tada su snimanje otežavale vremenske neprilike, ali, ipak, sve ide po planu.

Prošle sedmice snimalo se na lokacijama u Ljubinju, a nakon zapadne Hercegovine snimanje bi trebalo da bude nastavljeno u istočnoj Hercegovini.

Scenario je i ovaj put zahtijevao plivanje u hladnoj rijeci, a glavni junaci Kusturica i Monika Beluči morali su, bježeći od svojih progonitelja, da skoče sa slapa.

Skok u hladnu rijeku nije bio ugodan, a scena se ponavljala dva puta. Za svaki slučaj, na filmskom setu su bili i “dubleri” glavnih glumaca te je snimljen i njihov skok.

Kusturičina filmska ekipa s oduševljenjem je dočekana u Veljacima. Mještani, pogotovo oni mlađi, družili su se sa ekipom, te je snimanje proteklo u opuštenoj atmosferi.

Kao pravi domaćini, Veljačani su svoje goste počastili domaćom hranom, a za Kusturicu i Belučijevu posebno su se pekli i uštipci.

Snimanje filma trebalo bi da bude završeno do početka decembra, a planirano je da premijerno bude prikazan u Kanu, u maju 2014. godine.