U Doboju se situacija stabilizuje, a u toku dana biće nastavljena asanacija terena. Svi deminerski timovi su stigli, smješteni su u manastir Ozren i jutros su počeli sa aktivnostima.

U Doboju je potrebna pomoć u baterijama za mobilne telefone. Fiksna telefonija je u prekidu, struje nema, u upotrebi je samo tehnička voda. Pomoć građanima i dalje pristiže i dijeli se na punktovima.

U opštini Donji Žabar vodostaj Save i dalje raste, poplavljeno je 100 kuća, voda se širi prema Čović Polju. Evakuisano je oko 300 ljudi, a potrebni su hrana, voda za piće, lijekovi i pelene za starije osobe.

Struje nema u 50 odsto Mjesne zajednice Lončari, ne radi fiksna telefonija, dok je mobilna još u funkciji.
U opštini Brod noćas je uočeno nekoliko pukotina na nasipu Brod – Odžak, a jutros su primijećene deformacije na drugom dijelu odbrambenog nasipa, tako da je na ovom području hitno potrebna stručna pomoć za rješavanje problema, saopšteno je iz Uprave Civilne zaštite Republike Srpske.
U Civilnoj zaštiti navode da je već intervenisano na dužini od 70 metara nasipa sa oko 10.000 vreća pijeska.
U Bijeljini je situacija na nasipu Dašničkog kanala nepromijenjena i tokom noći oko 100 ljudi je pratilo stanje na nasipu.

Električna energija, koja je iz preventivnih razloga isljučena u poplavljenim dijelovima grada, uključuje se sukcesivno kako se voda povlači iz poplavljenih dijelova.

Telefonske linije se osposobljavaju u skladu sa uključivanjem električne energije, s tim što se za neke dijelove grada napajanje telefonske mreže vrši preko agregata.

Voda iz sistema gradskog vodovoda je ispravna za tehničku upotrebu, a radi prevencije, preporučuje se da se voda prije upotrebe prokuva. U poplavljenim dijelovima grada vrši se dostava flaširane vode.

I dalje je blokiran magistralni put Bijeljina-Rača-Beograd.

Izvor: Srna, Foto: google.com