Ministarstvo zdravlja Crne Gore upozorilo je vlasnike ugostiteljskih i ostalih uslužnih objekata, kao i priređivače igara na sreću, da će se kršenje Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti kažnjavati bez oklijevanja.

Iz ministarstva ističu da to neće biti samo novčane kazne, već i trodnevno zatvaranje i pečaćenje objekata.

– U slučaju da jedan objekat više od jednom prekrši mjere, narednom prilikom se zatvara 15 do 30 dana – napominje se u saopštenju.

Ministarstvo zdravlja ističe da očekuje da privreda, kojoj se “maksimalno izašlo u susret i stvoreni su uslovi za rad i dobru turističku sezonu, odlučnije uvaži svaki život u Crnoj Gori, svako radno mjesto i napore kompletnog zdravstvenog sistema”.

– Nažalost, sve naše dosadašnje molbe nijesu urodile plodom u obimu u kom je to profesionalno bilo očekivano. Odsustvo društvene i profesionalne odgovornosti u ovom trenutku bez izuzetka biće kažnjavano – dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva zdravlja Crne Gore napominju da aktuelne mjere važe do 30. jula i da će se, u slučaju promjene epidemiološke slike, one bez odlaganja prilagođavati situaciji na terenu.

 

 

 

Izvor: Srpska info