U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuju kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom, ali i malo svježije vrijeme.

Temperatura vazduha biće za nekoliko stepeni niža u odnosu na prethodne dane, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 24 do 28, na planinama od 21, na jugu i sjeveroistoku oko 31 stepen Celzijusov.

Duvaće slab vjetar, pretežno sjeverozapadni.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano. U centralnim i sjeveroistočnim krajevima bilo je pljuskova i grmljavine.

 

Temperatura je u isto vrijeme u Sarajevu, na Mrkaovici i u Ribniku bila 16 stepeni, u Istočnom Sarajevu, Kotor Varošu, na Manjači, u Mrkonjić Gradu, Bugojnu, Jajcu i Šipovu 17, u Čelincu, Rudom i Bihaću 18, u Gradišci, Bratuncu, Ugljeviku, Zvorniku, Novom Gradu, Sanskom Mostu, Tuzli, Srpcu i Srebrenici 19, a u Banjaluci, Prijedoru, Laktašima, Doboju, Gradačcu, Bileći, Višegradu i Širokom Brijegu 20 stepeni.

Malo toplije bilo je u Bijeljini 21 stepen, u Mostaru 22, u Trebinju 23 i u Neumu 25 stepeni Celzijusovih.

Najviše kiše palo je u Rudom – 32 litra kiše po metru kvadratnom, u Srpcu 12, u Mrkonjić Gradu 10, u Šipovu devet, u Novom Gradu sedam, u Bijeljini, na Mrakovici i u Ribniku po četiri, na Sokocu tri, a u Banjaluci dva litra kiše.

 

Izvor: Srpska info