U Berlinu protest protiv mjera uvedenih zbog korona virusa

U Berlinu protest protiv mjera uvedenih zbog korona virusa

U Berlinu su danas počeli da se okupljaju demonstranti na skupu pod nazivom „Kraj pandemije – dan slobode“, a među njima su oni koji se protive restriktivnim mjerama protiv epidemije korona virusa.

Skup se održava dok u Njemačkoj vlada rastuća zabrinutost zbog ponovnog širenja virusa.

Demonstranti su uz zvižduke i povike, među kojima su neki nosili maske, prošetali ulicama Berlina do jednog parka gde se očekuje dalje okupljanje.

Na protestu su transparenti „Korona, lažna uzbuna“, „Primorani smo da nosimo brnjicu“ i „Prirodni otpor umjesto vakcine“. Neki demonstranti uzvikuju „Mi smo ovde, mi smo glasni jer nam je oduzeta sloboda“.

Među demonstrantima koji se protive sanitarnim mjerama ima ljudi raznih opredjeljenja, od pristalica teorija zavjera do simpatizera desničara populista.

U Njemačkoj je krajem aprila počelo ublažavanje mjera protiv epidemije korona virusa, ali i dalje moraju da se nose maske i drži fizičko odstojanje u javnom prevozu i prodavnicama.

Poslednjih nedelja u Njemačkoj su se pojavila nova žarišta zaraze tako da su zvaničnici upozorili na poštovanje sanitarnih mjera.

 

 

 

 

Izvor: Danas.rs