Ukoliko još niste odlučili gdje biste da ljetujete ove godine, možda je baš Turska idealna destinacija za vas.

Ekipa ATV-a uvjerila se da će Banjalučani, kao i svi putnici iz Republike Srpske koji odluče da ovo ljeto u antalijsku regiju lete sa banjalučkog aerodroma, uzivati u svim blagodetima i pogodnostima koje pruža ova zemlja.

Turska izlazi na četiri mora, tako da će, u ponudi agencije KonTiki Banjaluka koja je poslala medije na info turu, biti ponešto za svačiji ukus i za svačiji džep. Antalijska regija obuhvata grad Antaliju, koja ima oko dva miliona stanovnika, zatim Alanju, Kemer, Belek, i Side, a svako od ovih mjesta nudi bezbroj mogućnosti, od all inclusive varijanti, preko hotela sa četiri, tri ili dvije zvjezdice.

Plaže su uglavnom šljunčane, a skoro na svakoj možete vidjeti plavu zastavicu, koja znači da je more izuzetno čisto. Ukoliko posjetite Tursku, sigurno ćete biti oduševljeni gostoprimstvom domaćina, njihovom ljubaznošću i otvorenošću.

Ne prave razlike među turistima, bez obzira na to kom narodu ili kojoj vjeri da pripadaju. Turista im je na prvom mjestu, a njima je upravo sve i podređeno. U gastronomskoj ponudi hotelskih lanaca zastupljene su internacionalne, ali i turska tradicionalna kuhinja, a preporuka tursitickih vodiča je da probate ajran, koji je sličcan jogurtu, da jedete mnogo voća, jer je Antalija poznata po tome što proizvodi organsko voće i povrće kojim snabdijevaju skoro cjelokupno tursko tržište.

Turska je idealna za porodice sa djecom, jer većina hotela dozvoljava gratis boravak za dvoje djece do 12 godina. Ukoliko se opredijelite za All inclusive varijantu, nećete morati da potrošite bukvalno nijednu marku, jer hranu, piće, kao i sve ostale sadržaje i usluge možete neograničeno da koristite.

KonTiki Banja Luka raspolaže sa 30 vodiča, koji su tu da vas animiraju, ali i da vam daju sve neophodne informacije, kao i da vas upute u običaje i u tradiciju ove zemlje. Reći će vam i da se, prilikom kupovine na bazarima kojih ima na svakom ćosku, obavezno cjenjkate, jer ćete, ako imate dobru taktiku, cijenu moći i da spustite do pet puta. Turističi vodiči u posljednjih nekoliko godina dobijali su dosta pitanja od balkanskih gostiju, koji su se raspitivali o bezbjednosnoj situaciji u ovoj zemlji. Uvjeravaju da nema nikakvog razloga za brigu.

“Turisti mogu da dođu bez brige i bez stresa, jer je ovdje sve jako sigurno, i sve je daleko hiljade kilometara od Ankare i Istambula. Ono što je specificno za Tursku, posebno za ovaj dio gdje su ljetovališta, je da na svakom koraku imate policiju u civilu, kako se ne bi stvarala panika među turistima i građanima, i oni su tu da se postaraju da sve prođe kako treba. Ukoliko se i desi neki manji incident, poput neke sitne krađe ili nečega sličnog, uvijek će biti na strani turista”, rekao je Dušan Anastasov, PR KonTikija.

Izvor: ATV