Bilećka ekipa „Aleksić komerc“ pobjednik je turnira u basketu koji je prethodna tri dana igran na sportskim terenima Kilavci u Nevesinju.

 

 

kilavci kos 30

Bilećani su u finalu savladali domaći sastav „Armejci“ i tako zaslužili pehar, zlatne medalje i novčanu nagradu od 350 KM. Opšti je utisak da je ekipa u sastavu Milan Vujović, Brane Stojanović, Luka Radmilović i Damjan Milošević  prikazala najljepšu igru na Kilavcima. Posao im je, istina, bio olakšan nakon što je  najbolja nevesinjska ekipa prve faze „Kilavci“ zbog povreda i bolesti igrača morala odustati od završnice turnira.

Nakon osvojenog prvog mjesta u A grupi Bilećani su u polufinalu savladali „Old School“ Pale, a „Armejci“ su prolaz u finale izborili trijumfom u baražu protiv ekipe „Vuja i asistenti“. Iako su Armejci u grupnoj fazi uspjeli da savladaju šampione, u finalu ipak nije bilo neizvjesnosti. U svakom slučaju publika je pozdravila sportsku borbu ekipe u sastavu: Predrag Bratić, Luka Ivezić, Nikola Šešlija i Nikola Hadžić.

Prije finalne utakmice organizovano je takmičenje u šutiranju trojki, a najprecizniju ruku imao je Željko Glogovac. Pehar i medalje pobjednicima uručio je načelnik opštine Momčilo Šiljegović.

Na turniru je učestvovalo deset ekipa iz Bileće, Pala i Nevesinja. Sportsko nadmetanje proteklo je u lijepoj atmosferi i fer igri.

 Izvor: Radio Nevesinje