Postoje ljudi koji se sretnu, zavole, zamišljaju da svoj život provedu zajedno, ali kao da neka viša sila ne dopušta da njihova veza opstane. 

Nekim ljubavnim pričama kao da je suđeno da imaju tužan kraj. Otkrijte o kojim je to astro parovima riječ.

BIK – VAGA

Bik je taj koji voli biti glavni lik u vezi, osoba od akcije s hiljadu interesa, izuzetno ambiciozan i naoko toliko jak da može sasvim lijepo funkcionisati sam. Međutim, njemu je ipak potreban oslonac pa ga traži u emotivnom partneru. Vaga je, s druge strane, statična, više je misaoni tip koji će o svemu promozgati barem tri puta prije nego preduzme nešto konkretno. Sudar njihovih suprotnih energija umije izroditi nešto potpuno neuobičajeno i krajnje uzbudljivo. Vaga će se diviti Biku zbog njegove neustrašivosti, izdržljivosti i spremnosti da proba nove, često prilično uvrnute stvari. Njega Vaga uči strpljenju i pokušava uticati na njega da uživa u svakom momentu koji mu je dat, a ne da kroz život juri kao muva bez glave. Ipak, u ovoj kombinaciji Bik je taj koji je glavni učitelj i duže vrijeme ga Vaga pomno sluša i radoznalo prati. Međutim, u jednom momentu Bikovi koraci postaju suviše brzi za ovaj vazdušni znak pa vremenom počinje da se (metaforično) bori za dah. S druge strane, Bik je nezadovoljan što se Vaga ne ponaša onako kako je zacrtala i kritikuje ga zbog njene tromosti. Obje strane se manje-više istim intenzitetom bore da opstanu kad shvate da ih dijeli samo malo do ponora. Međutim, ne uspijeva im pa oboje iz veze izlaze poraženi. Iako više nisu u ljubavnom odnosu, često i dalje ostaju u kontaktu i prijateljskim relacijama jer su potrebni jedno drugom. Možda će nekog začuditi, ali stameni Bik je taj kome će Vaga više nedostajati pa će upravo on biti taj koji insistira da njihov odnos ipak ne ode potpuno u zaborav.

LAV – VODOLIJA
Borbeni Lav, egoistični ljubitelj svih ovozemaljskih blagodeti čista je suprotnost nesebičnoj Vodoliji koja nerijetko zna odlutati u neke više sfere koje ne pripadaju svijetu u kome živi. Distanca koju on drži u odnosu na Lava još više učvršćuje njegovu namjeru da ga osvoji. Kada se to dogodi, Lav je taj koji je u stanju satima pričati dok Vodolija sluša, jer pokušava shvatiti kako je njegovo srce moglo pripasti nekom ko je dijametralno suprotan od njega, Vododlije. Lavu Vodolijina pažnja izuzetno godi i vremenom oni, ma koliko različiti, izgrađuju vrlo jak timski odnos. Lav je uvjeren da je njihova ljubav sudbinska i da su zajedno jači od cijelog svijeta. Međutim, čak i onda kad mu se učini da nema mjesta za strepnju i kada je potpuno siguran u Vodolijine osjećaje, Vodolija ga naprečac ostavlja jer se plaši siline svojih emocija i ne želi da ga Lav zarobi. I ovaj scenarij se ponavlja u više navrata, a svaki put im se čini da je to posljednji i da su ipak jedno u drugom našli ono što su željeli. Ipak, Lav pokušava dominirati nad Vodolijom, postaje prilično opsesivan i ne dozvoljava mu da diše, a šta je jednoj Vodoliji bitnije od lične slobode? Svaki put je Vodolija ta koja odlazi i ma koliko puta mu se vrati, Vodolija konačno rješava da ipak želi život bez Lava. Lav, potpuno skrhan, ne može se pomiriti s tom idejom i periodično pokušava Vodoliji dokazati da je donio pogrešnu odluku. Time samo čini štetu samom sebi, jer što je uporniji, to je Vodoliji napornije da ga sluša i često pokušava prekinuti svaki kontakt s Lavom. Iako je od starta Vodolija svjesna da su dva različita svijeta, on na njega dugo gleda ne samo kao na ljubavnika već i najbližeg prijatelja. Međutim, kako vrijeme curi, tako se u Vodoliji sve lijepe i nekada vrlo jake emocije gase te prema Lavu ne osjeća ništa više osim prezira, a Lav to nikako ne može shvatiti.

DJEVICA – RIBE

Pragmatična Djevica, kao svaki zemljani znak, čvrsto stoji s obje noge na tlu po kojem hoda hipersenzibilna Riba. Riba u Djevici vidi zaštitnika koji će joj pružiti utočište od svih loših stvari i problema u njenom životu, a Djevica u njoj vidi priliku da iskleše idealnu osobu iz svoje vizije. Ona ga svojom ranjivošću dodatno stimuliše da se osjeti izuzetno bitnim, što nevjerovatno hrani Djevičin ego. Djevici se čini da nema jače osobe od nje same kada mu Riba u punom sjaju pokaže svoju nježnu prirodu. Vremenom kao da se uloge mijenjaju, naoko preplašena i zbunjena Riba postaje pravi igrač koji diktira uslove Djevici. Pošto se Djevica ne snalazi kada nije u paru, čini sve što je u njenoj moći da zadrži Ribu kraj sebe iako se često pita čemu sve to kad se iz aviona vidi da taj odnos ne funkcioniše. U toj disfunkcionalnoj koegzistenciji oni mogu izdržati dosta dugo, ali samo zato što se u njihovim životima pojavljuju treće osobe koje im pružaju ono što im nedostaje u bazičnoj vezi. Ponekad baš taj “vanjski faktor” čini da oboje misle da su krizu prevazišli i da će pored svih nesuglasica i različitosti ostati zajedno. Djevica smatra da je dovoljno mudra da može prozrijeti svaki korak i plan Ribe, međutim … Ona ostaje zapanjena potpunim preokretom kada Riba odluči izaći iz tog odnosa doslovno bez pozdrava. Djevici nije srce slomljeno zbog toga što je Riba odlučila da pljune na sve što su zajedno stvarali i imali već je ubija u pojam kako je mogla tako hladno okrenuti joj leđa, zabivši mu nož u ono što je njoj najdragocjenije- Djevičin ego. Nakon ovakvog razvoja situacije njihov odnos ne može biti čak ni prividno u redu, jer je Djevica ispunjena gorčinom i bijesom dok Riba uživa u potpuno novoj fazi svog života i prilično je ne zanima kako se druga strana osjeća.

 

Izvor: pogled.ba