Promocija prvog trailera za filma Jasmina Durakovića i Seje Seksona „Balada o Pišonji i Žugi“ zakazana je u kultnom sarajevskom caffe-u „Rajvosa“ tokom ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala. Istovremeno, u toku se pripreme za početak prve velike fundraising kampanje u BiH i regionu za ovaj filmski projekat.

 

Promocija prvog trailera filma i predstavljanje projekta fundraising kampanje za „Baladu o Pišonji i Žugi“ zakazana je za 19. avgust ove godine. Promocija će se, uz prisustvo autorske i glumačke ekipe, održati u bašti caffe-a “Rajvosa” u organizaciji DEPO-a, kao nosećeg producenta filma, ali i koproducenata i partnera projekta.

Pilot scene za ovaj film snimljene su ovoga ljeta i ovom prilikom će publika u Sarajevu, ali i putem digitalnih platformi, imati priiku da pogleda prvi trailer.

Film i tv serija „Balada o Pišonji Žugi“ nastaju u režiji Jasmina Durakovića i Seje Seksona (Davora Sučića – frontmena grupe “Zabranjeno pušenje”), dok scenario, pored Seksona, potpisuje i beogradski pisac i dramaturg Vladimir Đurđević.
U pilot scenama filma igrali su: Ivan Đorđević, Dino Sarija, Jelena Gavrilović, Emir Hadžihafizbegović, Haris Burina, Saša Petrović, Monika Romić, Nina Đogo, Mirza Dervišić, dok se u daljnjim snimanjima filma očekuje učešće velikog broja glumačkih zvijezda iz BiH i regiona.

pisonja-i-zuga-2-dan-9
Projekat ima koproducente iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, a njegova potpuna realizacija i premijera filma planiraju se tokom 2016. godine.

 

Izvor: Depo.ba