U organizaciji SPKD „Prosvjeta“ Trebinje, proteklog vikenda trebinjskoj publici predstavljena je knjiga „Neizgorjela luča namučena“ mladog pjesnika iz Gacka, Milana Nikčevića.

 

 

Nakon promocija u Gacku, Bileći i Beogradu, Nikčević je u Trebinju nastavio predstavljanje svog pjesničkog prvjenca, koji svjedoči o tragediji jedne ideje, nepronađenim kostima bezgrobne vojske i grijehu koji, ne svojom krivicom, nosimo na svojim plećima.

O  Milanovoj knjizi i stihovima punim sjećanja, govorili su sekretar SPKD „Prosvjeta“ Trebinje, Mr Rajko Tanasijević i profesor istorije Milan Savić.

„Neizgorjela luča namučena je svejedočanstvo jednog vremena“, navodi Tanasijević, dodajući da je za Milana riječ oružje koje u njegovim pjesmama ima pravac i djelovanje koje primorava čitaoca da zauzme stav.

Milan Nikčević je u svojoj knjizi ispisao redove koji na visoko umjetnički način kazuju o borbi dobra i zla, pravde i nepravde, istine i laži. Ovu zbirku napisao je i kao istoričar i kao pjesnik.
Predstavljanje knjige tokom večeri bilo je upotpunjeno recenzijom Aleksandra Čotrića, a kako je simbolično počelo, tako je i završeno – strunama gusala narodnog guslara Nikole Koprivice.

Izvor: Oština Gacko