Kao plod saradnje Slow Food Trebinje, Hercegovina, somelijera udruženja somelijera Milano (AIS Milano), Adriane Licciardello i trebinjskih vinarija, Podrum Tvrdoš, Podrum Vukoje, Podrum Anđelić, Podrum Berak i Podrum Runjevac, organizovan je još jedan promotivni događaj u Italiji koji je pratila degustacija 8 vina ovih trebinjskih podruma.

Adriana Licciardiello i Udruženje somelijera regije Lombardija je ovaj put organizovalo promotivno degustativni događaj u Trentu sa AIS Trento. AIS Trento je bosanskohercegovačkim odnosno trebinjskim vinarima ukazao čast jer je ovim događajem ponovo pokrenuo svoje aktivnosti nakon izbijanja pandemije.

Događaju je prisustvovalo 40 somelijera i ljubitelja dobrih vina, koji su, kako prenosi Adriana Licciardello, izrazili iznenađenje kvalitetom naših vina koja se kao komercijalna proizvode tek zadnjih 20 godina, a imaju kvalitet na istom nivou zemalja kao što je Italija.

Mnogi su izrazili želju da dođu u Trebinje i lično se uvjere u kvalitete hercegovačke enogastronomske ponude jer je Adriana, nadahunta utiscima iz sopstvene posjete, u prezentaciju uključila i informacije o hercegovačkim proizvodima i jelima koja se izvrsno spajaju sa vrancem i žilavkom koji su bili predstavljeni i degustirani tokom večeri kao i  kupaža vranca sa surcem, kadarunom i plavkom, starim sortama koje su neki naši vinari sačuvali.

Ovo je drugi u nizu promotivnih događaja koji je organizovan u saradnji sa Adrianom Licciardello iz AIS Milano. Prvi je bio 30 januara u Milanu, o kome je AIS Milano objavio vrlo pohvalan i opširan članak koji vam dostavljamo kao prilog ovoj informaciji.

 

 

 

HP, oktobar 2020