Širom svijeta aktuelan je svojevrsni “internet izazov”, koji se zasniva na prikupljanju i odlaganju smeća o čemu smo pisali prethodnih dana
Juče smo prenijeli vijest kako je u Novom Sadu sprovedena i velika akcija prikupljanja smeća u kojoj je više od 500 volontera prikupilo preko 100 tona otpada. Danas dobra ekološka vijest stiže i iz Trebinja.
Komunalno preduzeće iz ovog grada novčano će nagraditi osnovnu školu sa područja grada koja prikupi najviše otpada u periodu od 25. marta do 28. aprila, prenijela je agencija Srna.

Direktor ovog preduzeća Nedjeljko Lambeta je, nakon današnjeg sastanka sa direktorima osnovnih škola sa područja Trebinja, pojasnio da će ispred objekata biti postavljeni boksovi za odlaganje i selektovanje papira, stakla i plastike.

– Na ovaj način smo željeli da aktiviramo učenike da vode brigu i razviju svijest o očuvanju životne sredine i čistoći Trebinja, istakao je Lambeta.

On je naglasio da će po završetku akcije sve škole biti finansijski nagrađene, a da će najuspješnija dobiti i najviše sredstava.

Direktori tri osnovne škole usaglasili su da će sredstva od nagrade biti namijenjena za odlazak na ekskurziju učenika slabog imovnog stanja.

Ovo je prvi put da jedno gradsko preduzeće pokreće ovakvu akciju.

Unaprijed, jedno veliko bravo za akciju Komunalnog AD i trebinjskih osnovaca.

 

HP, mart 2019.