Od 8. do 10. marta u Subotici održano je Pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu za pionire, mlade i sve starosne kategorije u konkurenciji žena, na kojem je učestvovalo 99 takmičara iz 43 kluba.

– Drago mi je da se u Subotici održava Pojedinačno prvenstvo Srbije za pionire, mlade, juniorke, mlade devojke i seniorke. Svim takmičarima želim da pruže kvalitetne mečeve i da u fer i korektnim borbama ostvare što bolje rezultate, rekao je, otvarajući Prvenstvo, gradonačelnik Subotice gospodin Maglai, poželivši istovremeno takmičarima dobrodošlicu i ugodan boravak u ovom gradu.

I zaista, može se reći da je ovo prvenstvo bilo izuzetan događaj za sve ljubitelje boksa. Borbe na Prvenstvu pratio je i državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Nenad Borovčanin.

Olja Žerajić Šmrkić iz Trebinja briljantnim partijama okitila se titulom šampiona Srbije u kategoriji do 60 kg. Ona je u finalnoj borbi pobijedila Marjanović Saru (Čip) i tako obezbjedila plasman za Evropsko prvenstvo koje će se održati u Rumuniji krajem maja mjeseca.