Стеван Зиројевић, који је на Ђурђевданском фестивалу у Бањалуци освојио осмо мјесто са пјесмом “Киша пада”, с истом интерпретацијом је био побједник 17. Дјечјег музичког регионалног фестивала “Звон звонке пјесме”, који је у суботу вече одржан у Требињу.

 

Будући да на овом фестивалу дјеца пјевају већ извођене хитове, и Доротеја Радановић, која је такође учествовала на Ђурђевданском фестивалу, изводила је своју пјесму “Љетна лука” и освојила друго мјесто, док су треће мјесто подијелиле три дјевојчице: сестре Ања и Анђела Ђурић са композицијом “Наша мама” и Стефанија Пајић која је изводила “Мој свијет”.

“Није било тешко ни научити, ни извести ову пјесму, заиста ми је одговарала”, казала је кратко Доротеја којој је, како каже, част што је у свом граду освојила друго мјесто.

И Стевану је, како додаје, било драго што је, након осмог мјеста на Ђурђевданском фестивалу, у свом граду освојио прво, гдје је учествовао и прошле године и освојио треће мјесто.

Међу 16 овогодишњих извођача “Звона звонке пјесме”, најмлађа учесница је била малена Мара Ножица, којој је за то припала посебна награда.

Наступ младих пјевача пратили су чланови требињске плесне групе “Марис”, а наступио је и требињски Дјечји хор, као и малишани који су били ранији учесници фестивала, као ревијални извођачи

Извор: Независне новине