U zdravstvenim ustanovama u Srpskoj od kovida se liječe ukupno 172 pacijenta, od čega u Univerzitetskom kliničkom centru RS 54, a u opštim bolnicama 118, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo RS.

Na respiratoru 20 pacijenata, od kojih je najviše u UKC RS 17, dok je po jedan oboljeli na respiratoru u Univerzitetskoj bolnici Foča, Bolnici „Sveti apostol Luka“ Doboj i Bolnici Gradiška.

U UKC RS u izolaciji je sedam pacijenata koji čekaju rezultate testiranja na korona virus.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, 24 ima srednje tešku, a njih šestoro tešku kliničku sliku. U ovoj zdravstvenoj ustanovi, trenutno je životno ugroženo 17 pacijenata.

Pored pacijenata na respiratoru, u UKC RS je šestoro hospitalizovanih na kiseoničkoj maski.

Poslije UKC RS, zbog zaraze korona virusa, odnosno, obolijevanja od kovida, najviše hospitalizovanih je u dobojskoj bolnici – 44, dok se u Foči liječi 18, a u trebinjskoj bolnici njih 13.

Podsjetimo, u protekla 24 časa u Srpskoj je korona virus otkriven kod još 59 osoba, a jedan oboljeli je izgubio bitku sa opakom zarazom.

Do sada je u Srpskoj potvrđeno 9.107 slučajeva korona virusa, a preminulo je ukupno 297 osoba kod kojih je potvrđen test na SARS-CoV-2.

Od korona virusa, u RS se do sada oporavilo ukupno 6.098 osoba.

 

Izvor: Srpska info