У Центру јавне безбједности /ЦЈБ/ Требиње почело је предавање за возаче са подручја источне Херцеговине који су у току једне године чинећи прекршаје из области саобраћаја скупили најмање седам казнених бодова, рекла је Срни портпарол Центра Јована Цвијетић.

Цвијетићева истиче да је у току ове године шест возача позвано на предавање, гдје је једно лице евидентирано као повратник.

“За прекршаје који су прописани Законом о основама безбједности саобраћаја на путевима БиХ, осим новчане казне, могу да буду изречени и казнени бодови”, каже Цвијетићева и додаје да, у зависности од тежине прекршаја, може бити изречен један или два казнена бода.

Почетно предавање одржала је професор Јасна Богдановић Чурић која је говорила о условима, разлозима и посљедицама због којих се одузима возачка дозвола.

Полицијски службеници одржаће предавање о познавању саобраћајних прописа на путевима и о познавању значаја и начина безбједног понашања возача у саобраћају на путевима, ради избјегавања ситуација које доводе до саобраћајних незгода или кршења саобраћајних прописа.

Требињски Центар апелује да сви возачи поштују саобраћајне прописе јер на тај начин чувају свој и живот осталих учесника.

Извор: Независне новине