Kvar na glavnoj cijevi trebinjskog vodovoda lociran u naselju Gradina, kod Doma penzionera, koji je uzrokovao prekid u napajanju vodom cijelog grada još uvijek nije otklonjen.

Naša ekipa je oko 22 časa posjetila lokaciju kvara i uvjerila se da su radovi na otklanjanju kvara na cijevi koja vodi sa izvorišta “Vrelo oko” još uvijek u toku i da ekipe trebinjskog “Vodovoda” rade pod rasvjetom bez prestanka. Zbog velike dubine ukopa cijevi radovi traju znatno duže od očekivanog, a konačno rješenje situacije se očekuje do jutra.

Sve raspoložive cisterne dijelile su tokom dana vodu po trebinjskim naseljima, a u većini supermarketa i trgovina nestalo je flaširane vode u pakovanjima od 5 litara. U nekim prodajnim objektima dostupna je jedino voda u pakovanjima od 0,5 litara koja je znatno skuplja od one u većim pakovanjima, dok u nekim objektima uopšte nema flaširane vode. Snadbjevanje trgovina otežano je jer se cijela situacija dešava u danima vikenda, kada većina dobavljača ne radi distribuciju.

Trebinjsko naselje Gorica je gotovo u toku cijelog dana imalo uredno snadbjevanje vodom, dok pojedini stambeni objekti u niskoj zoni grada imaju vodu ali je pritisak u slavinama izuzetno mali.

Očekuje se da bi sutrašnji dan trebao donijeti konačno rješenje vodosnadbjevanja Trebinja vodom.