“Ljetna škola sporta Republike Srpske”, u okviru koje se očekuje učešće 1.500 sportista iz više od 30 sportskih grana, kao i njihovih trenera i predavača svečano će biti otvorena večeras u Trebinju.

 

Ceremoniji svečanog otvaranja, pored ministra porodice, omladine i sporta RS Jasmine Davidović, prisustvovaće i proslavljeni srpski odbojkaš Vladimir Grbić.

Jedan od osnovnih ciljeva škole sporta je omasovljenje sporta, upoznavanje o novim trenažnim procesima, najnovijim sportskim i sudijskim pravilima, te obezbjeđivanje jednakih mogućnosti svim učesnicima da svoje psihofizičke sposobnosti što potpunije razvijaju.

Ovim projektom poboljšana je saradnja sportskih saveza sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta radi stvaranja uslova sportskim organizacijama i pojedincima za ostvarivanje vrhunskih sportskih rezultata.

Ministarstvo će, na osnovu Memoranduma o saradnji u oblasti sporta i omladinske politike sa Ministarstvom omladine i sporta Srbije, ove godine omogućiti boravak za 50 mladih sportista, njihovih trenera i sportskih radnika iz Srbije u “Ljetnoj školi sporta”.

 

Svečano otvaranje “Ljetne škole sporta” je zakazano u Domu učenika za 18.00 časova.

 

HP, jun 2015.