U organizaciji Narodne biblioteke Trebinje večeras će biti održano književno veče poznatog muzičara i književnika Marka Šelića Marčela.

Druženje sa Marčelom počeće u 19 časova u dvorištu biblioteke /u bašti ugostiteljskog objekta „Bašta 74“/, nakon čega će biti upriličeno druženje i potpisivaje knjiga.

Marčelo je posebno popularan među mladima.

Marko Šelić je srpski reper i autor. Rođen je 22. januara 1983. godine u Paraćinu, a živi i radi u Beogradu. Široj javnosti i muzičkoj rep sceni poznatiji je pod pseudonimom Marčelo.

Marčelova zaljubljenost u pisanje u bilo kojem obliku, očitava se i u tri napisana romana kao i nekoliko zbirki kratkih priča.

Prvi roman pod nazivom „Zajedno sami“ izdao je 2008. godine. Roman istražuje kako čovjek dolazi do spoznaje smisla o životu, na humorističan i pomalo mračan način. Marčelo u ovom djelu otkriva kako izgleda njegova vizija raja i pakla, te poručuje da je jedini način da dođemo do istine tako sto ćemo smisao pronaći unutar nas samih.

Svoju karijeru kao autor nastavlja izdavanjem zbirke kratkih priča pod nazivom „O ljudima, psima i mišima“.

Drugi roman objavljuje pod nazivom „Malterego“. Roman je zamišljen kao trilogija, a njen prvi dio objavljen je 2012. godine pod naslovom „Malterego, knjiga prva: Rubikova stolica“.

Drugi dio romana izlazi 2017. godine pod nazivom „Malterego, knjiga druga: Higijena nesećanja“.

Marko Šelić je između romana prvog i drugog dijela trilogije izdao još jednu knjigu, zajedno sa istoimenim albumom „Napet Šou“, 2014. godine. Кnjiga je zbirka kratkih eseja posvećenih rasvetljavanju značenja pjesama sa albuma, tekstova pjesama i slika nastalih za vrijeme stvaralačkog procesa.

Osim romana i kratkih priča, napisao je brojne članke i kolumne za razne novine, među kojima su i Huper i Politika.

Marčelo je sinoć gostovao u Ljubinju, a nakon Trebinja posjetiće i Bileću.

Druženje sa Marčelom u Bileći biće održano sutra, 24. maja u 19 časova u Domu kulture “Jevto Dedijer”.

 

Izvor: Narodna biblioteka Trebinje