Trebinjski Dom zdravlja će nakon 10 godina kalendarsku godinu završiti pozitivnim finansijskim poslovanjem i očekivanim suficitom od 100.000 KM, rekao je juče direktor ove zdravstvene ustanove Vaso Mijanović na obilježavanju krsne slave Bolnice i Doma zdravlja u Trebinju – Svetih Kozme i Damjana.

Mijanović je naglasio da su ovakvi rezultati postignuti zahvaljujući aktivnom radu svih nadležnih tokom prethodne dvije godine.

“Ove rezulate postigli smo zajedničkim radom aktuelnog i prethodnog menadžmenta, uz svesrdnu pomoć lokalne samouprave i gradonačelnika Luke Petrovića”, rekao je Mijanović.

On je istakao da je ova zdravstvena ustanova uspjela da vrati i dio dugovanja u iznosu od pola miliona KM, te da očekuju da dugovi u narednom periodu budu ispod osam miliona KM.

Mijanović je rekao da sve to nije uticalo na prava pacijenata.

“Osim sanitetskog vozila, uspjeli smo da nabavimo i novi 4D ginekološki ultrazvuk i pružamo sve više usluga. Nemamo problema sa nabavkom lijekova i u narednom periodu može se očekivati da sve usluge budu i bolje”, rekao je Mijanović.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić rekao je da zaposleni u Domu zdravlja, kao i svi zdravstveni radnici, obavljaju jako odgovoran posao.

“Ako vi zatajite, onda imamo veliki problem, ali je najvažnije da su građani zadovoljni”, rekao je Ćurić i istakao da je lokalna samouprava na račun Doma zdravlja prebacila dio finansijskih sredstava.

Direktor trebinjske Bolnice Borislav Grubač rekao je da se na svim odjeljenjima prave spiskovi neophodne opreme.

“Bolnica kontinuirano radi na poboljšanju kvaliteta usluga. S tim u vezi smanjene su liste čekanja, zahvaljujući gostovanju eminentnih ljekara”, rekao je Grubač.

Grubač je istakao da se, zahvaljujući pomoći lokalne samouprave i Vlade Republike Srpske, ova zdravstvena ustanova može pozicionirati kao regionalni centar u ovom dijelu Srpske.

 

Izvor: SRNA