Милорад Матијашевић из Херцег Новог јуче је у име Слободана Галеба, Требињца из САД и Кола српских сестара из Сан Антонија у Дневном центру за старе особе у Требињу уручио новчану помоћ за социјално најугроженије породице из Требиња, у износу од 8.500 долара.

Градоначелник Требиња Славко Вучуревић се ранијих година у више наврата састао са Слободаном Галебом у Градској управи Требиње, а велики хуманиста и родољуб је и тада помагао најугроженијим Требињцима.

„Ово је на неки начин већ постала и традиција, да добри људи прикупе одређену своту новца за Требиње и радује ме, да и овога пута новац донирамо Центру за социјални рад Требиње, који је изабрао породице за додјелу донација“, рекао је Милорад Матијашевић, сестрић Слободана Галеба .

Он је истакао да је обавеза свих људи у дијаспори,  да се солидаришу са свима онима у Требињу,  који су у незавидној финансијској ситуацији.

Мила Марић, директор Центра за социјални рад из Требиња напоменула је да породица Галеб већ дужи низ година поклања значајна средстава за најугроженије породице из Требиња и истакла да је новчаном помоћи Слободана Галеба и  Кола српских сестара из Сјеверне Калифорније обухваћено 72 најугроженије породице,  којима је додијељено по 200 марака.

„Мислим да ће ова помоћ доћи у породице којима је помоћ напотребнија и обрадовати многе домове у Требињу“, истакла је Марић.

Извор: Град Требиње