Одговорни у Требињу су у процесу уклањања кабастог отпада и чишћења града које спроводи локално Комунално предузеће у сарадњи са градским Одјељењем за стамбено комуналне послове и Хидроелектранама на Требишњици.

Према ријечима Недељка Ламбете, директора Комуналног предузећа, прије нешто више од мјесец дана, формиран је и Тим за израду и реализацију Акционог плана уређења и чишћења уже и шире градске зоне града Требиња и уређења и чишћења обала и корита ријеке Требишњице, од бране „Горица“ до манастира Тврдош, и ово је прва велика акција Тима, преноси портал градске администрације Требиња.

У цијелом граду спроводе се акције чишћења, а највећи проблем су дивље депоније, којих има чак и у центру града.

„У наредном периоду, Одјељење за урбанизам ће дати тачну локацију за одлагање грађевинског и другог кабастог отпада, што ће спријечити стварање дивљих депонија, како је до сада био случај. Такође, у сарадњи са Комуналном полицијом, спроводиће се ригорозније контроле,“ рекао је Ламбета.

Он је позвао сва правна и физичка лица да поведу рачуна и отпад одлажу на за то прописана мјеста, те најавио низ сличних акција у наредном периоду.

 

Извор: Град Требиње