Prvim treninzima mladih košarkaša sa svih kontinenata u Trebinju je u ponedjeljak veče započeo ovogodišnji, jubilarni 10. košarkaški međunarodni kamp “Dejan Bodiroga”.

 

 

Prema riječima profesora Milivoja Karalejića, dugogodišnjeg trenera i vođe kampa, ove će se godine u Trebinju okupiti 105 dječaka i djevojčica sa kojima će raditi iskusni košarkaški treneri u tri smjene.

“Mi smo tu da, pre svega, pomognemo dečacima i devojčicama u njihovom razvoju, ali i da onim talentovanijim pomognemo da na što bolji način postanu bolji košarkaši”, istakao je Karalejić.

Objašnjava da će se i ove godine u Trebinju okupiti izuzetna ekipa od desetak vrhunskih trenera, od kojih većina radi od prvog dana na Bodiroginom kampu, da su uslovi za rad takođe odlični, jer ovaj grad ima i desetak izvanrednih sportskih terena, ali, kako dodaje, veoma je važna i podrška same lokalne sredine.

Iako je trenutno veoma zauzet u FIBA, Dejan Bodiroga će ipak posjetiti mlade košarkaše u prvoj smjeni, iako je zasad neizvjestan datum, ali ono što je potvrđeno jeste da je za 14. jul planirana promocija kampa, kojoj će Bodiroga svakako prisustvovati.

Među rijetkim djevojčicama prve smjene bile su i Trebinjka Ana Mrdić (13) i kćerka poznatog bh. scenariste Feđe Isovića Nađa (14).

Obje djevojčice u svojim gradovima treniraju godinama košarku, a na kamp Dejana Bodiroge su se prijavile da od poznatih trenera koji vode kamp nauče nešto više o košarci. Kamp će se odvijati u tri grupe do 23. jula.

Izvor: Nezavisne novine