Danas je u Gradskoj upravi Trebinje održana licitacija za prodaju građevinskog zemljišta u vlasništvu Grada Trebinja površine 800.694 metara kvadratnih na lokalitetu Gomiljani – Draženska Gora. Za najboljeg ponuđača izabrana je kompanija „Swisslion Grande“ d.o.o.

 

 

Ovom licitacijom otvoren je put za početak realizacije projekta pod nazivom „Grad sunca“ koji podrazumijeva izgradnju najsavremenijeg akva parka sa bazenom olimpijskih dimenzija i pratećih sportskih i turističkih sadržaja, a sve u skladu sa pismom namjere kojim je zatražena podrška Grada Trebinja.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević je dao punu podršku ovom projektu, čijom realizacijom će se otvoriti prostor za otvaranje novih radnih mjesta. Pored ovoga, projekat je značajan i u turističkom smislu, jer će umnogome uticati na unapređenje turističke ponude i sadržaja, kao i većem prilivu stranih turista.

Na ovaj način će se iskoristiti potencijali našeg grada, prednost povoljnog geografskog položaja i ostale prednosti koje ima u odnosu na druge gradove. Ukratko, projektom bi se trebali obuhvatiti svi pomenuti potencijali za dobrobit svih građana.

Trebinje će tako postati grad turizma u kome će turisti i posjetioci imati mogućnost da uživaju u raznolikom sadržaju i ambijentu visokog standarda. Realizacijom projekta grad će dobiti i novi izgled te postati prepoznatljiv turistički centar.

Realizacija pomenutog projekta trebala bi poslužiti kao pozitivan primjer drugim potencijalnim investitorima i podstaći ih na realizaciju sličnih projekata u našem gradu. Kako ovakvi projekti služe dobrobiti svih građana, trebali bi podstaći i druge koji imaju tu obavezu, a prije svega Hidroelektrane na Trebišnjici, da počnu da investiraju u infrastrukturu u gradu Trebinju.

Izvor: Grad Trebinje