Pripadnici Jedinice granične policije Trebinje otkrili su juče i zaplijenili 3.450 kutija cigareta bez akciznih markica na graničnom prelazu Zupci, a zbog sumnje da su krijumčarili ove cigarete uhapšeni su vozači autobusa Ž.K. (44) i M.Đ. (52).

Cigarete su Zaplijenjene u okviru operativne akcije “Bastion”, koja je sprovedena u saradnji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

“Cigarete su otkrivene na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Zupci na drugoj liniji graničnih provjera prilikom detaljne kontrole autobusa, bh. nacionalnih oznaka, koji saobraća na relaciji Budva – Banjaluka. Uz pomoć specijalističke opreme cigarete su uočene u ventilacionim otvorima kao i u bunkerima za prtljag”, saopšteno je iz Granične policije BiH.

O događaju je obaviješten i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijoj je naredbi izvršen pretres autobusa u kojem su se nalazile cigarete.

Cigarete, čija se tržišna vrijednost procjenjuje više od 17.000 KM, privremeno su oduzete, a protiv dvojice bh. državljana Tužilaštvu BiH biće dostavljen izvještaj o krivičnom djelu.

Izvor: Nezavisne