Oko 300 novih radnih mjesta biće otvoreno u okviru projekta “Trebinje 2”, koji podrazumijeva nove proizvodne pogone u staroj hali metalskog kompleksa “Industrije alata SL”.

Na javni poziv o usmenom nadmetanju za kupovinu dijela starih objekata u vlasništvu metalskog sektora, vrijednosti 8,8 miliona maraka, javila se jedino Prehrambena industrija SL iz Trebinja, a uskoro se očekuje i zvanično potpisivanje ugovora.

U pitanju su građevinski objekti stare proizvodne hale, restorana, stare upravne zgrade, te kompjuterskog centra, laboratorije, kompresorske stanice i taložnik-bazena, koji su prije godinu dana izmješteni u novu, proširenu halu u kojoj je objedinjena cjelokupna metalska proizvodnja. Pomenuti objekti i proizvodna hala iz 1954. godine su dosta stari i ruinirani, tako da će se na ovom prostoru najvjerovatnije morati graditi sve nanovo.

Vlasnik koncerna “Swisslion” Rodoljub Drašković je ranije najavio proširenje kapaciteta konditorske industrije u ovim starim halama, gdje će, kako je rekao, uvesti još moderniju tehnologiju i zaposliti nekoliko stotina radnika, a o tome je obavijestio i lokalnu upravu u Trebinju.

“Biće to realizacija jednog od najvećih projekata u oblasti prehrambene industrije u poslednjih nekoliko godina u Hercegovini, a podrazumevaće izgradnju nove fabrike na starim temeljima, u šta planiram uložiti deset miliona eura”, najavio je ranije Drašković.

Prehrambena industrija “Swisslion Trebinje” na ovom će prostoru, prema nezvaničnim saznanjima, proširiti svoju dosadašnju konditorsku proizvodnju.

 Izvor: Nezavisne novine