Porodica i prijatelji mladog trebinjskog kik-boksera Marka Đerića, koji je ubijen prije mjesec dana na ulazu u stambenu zgradu u kojoj je stanovao, najavili su za sutra u 11 časova i 30 minuta protestno okupljanje ispred spomenika Jovanu Dučiću u Trebinju, jer nisu zadovoljni dosadašnjim tokom istrage koju su vodili CJB Trebinje i Okružno tužilaštvo.

 

 

“Svi ćemo se okupiti, čitavi grad Trebinje, sve svjetovne i duhovne vlasti, da izrazimo javno negodovanje mirnim protestima i da im kažemo: ‘Ljudi, šta to činite'”, rekao je novinarima koji su se okupili pred “Merlot barom”, u kojem je Marko nekada radio kao obezbjeđenje, Srđan Miskin, prijatelj njegovog oca Slobodana, koji, iako priustan, nije imao snage progovoriti.

Slavko Vučurević, trebinjski gradonačelnik kaže da će se i sam pridružiti protestima, jer smatra da u proteklih mjesec dana nadležni organi nisu uspjeli da otkriju osnovne elemente ovog zločinačkog čina, što, kako kaže, dodatno narušava ugled ovog grada.

On je na konferenciji za novinare zatražio od Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH i ministra policije RS da smijene odgovorne tužioce i radnike CJB Trebinje zbog, kako kaže, neotkrivanja pozadine ubistva mladog kik-boksera.

“Da li je u pitanju volja ili neznanje, ili i jedno i drugo – ja ne znam, ali znam da to ne doprinosi bezbjednosti građana Trebinja i da potencijalno svaki Trebinjac može postati i žrtva i meta, na koji način je to postao i nevini Đerić”, istakao je Vučurević.

Na optužbe nisu odgovorili ni u Tužilaštvu ni u CJB Trebinje.

Marko Đerić je ubijen dok se vraćao s posla. U njega je 24. maja ispaljeno sedam metaka, od kojih ga je jedan usmrtio. Kao osumnjičeni za ovaj zločin uhapšen je Radovan Andrić (19) iz Trebinja.

 

Izvor: Nezavisne novine