U organizaciji trebinjske Javne ustanove “Dom mladih” i pod pokroviteljstvom Grada Trebinje naredne sedmice će se u ovom gradu održati VII Međunarodni festival zabavljača za djecu.
” U periodu od 4. do 8. maja najmlađoj publici u gradu na Trebišnjici predstaviće se pet ansambala iz Banjaluke, Novog Sada, Podgorice, Nikšića kao i grada domaćina” , rekao je za naš portal Dušan Kovač direktor JU “Dom mladih”.
Festival će u ponedjeljak započeti predstavom „Folklorna magija“ Dječijeg narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke, dok je drugi dan smotre rezervisan za Novi novosadski teatar i predstavu „Uspavano kraljevstvo“.
Trećeg dana festivala komad „Tri G-Rock praseta“ izvešće domaći ansambl Kulturne scene „Male stvari“, dok će festival zabavljača zatvoriti predstave ansamala iz Crne Gore –„Dobro jutro, laku noć“ u izvođenju ansambla Pozorištanca „DC klub“ iz Podgorice, te „Šantine bajke“ Pozorišta „Stanković“ iz Nikšića.
Predstave će biti održane u terminima od 10.30 i 13.00 h, osim završne predstave za koju je rezervisan samo termin od 13 časova.
Ulaznice po cijeni od 2,50 KM mogu se kupiti u Domu mladih.

 

HP, maj2015.