Eminentni ljekari iz Beograda obavljaće 17. i 18. aprila u Bolnici Trebinje besplatne preglede pacijenata koji imaju kardiovaskularne probleme.
Pregledi, koje će obavljati direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje Boško Đukanović sa svojim timom, organizovani su zahvaljujući prijateljskim odnosima episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Grigorija sa vrhunskim beogradskim stručnjacima iz oblasti medicine.

 

U obavještenju iz Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske, Bolnice i Doma zdravlja Trebinje navodi se da će troškove dolaska i boravka tima specijalista snositi dobrotvor Rodoljub Drašković, predsjednik Koncerna “Svislajon Takovo”, dok će trebinjske zdravstvene ustanove obezbijediti potrebnu logistiku.

I na ovaj način, navodi se u saopštenju, Bolnica Trebinje preduzima aktivnosti na unapređenju zdravstvene zaštite stanovništva Trebinja i Istočne Hercegovine.

Da bi mogli obaviti pregled, svi zainteresovani pacijenti treba da se jave svom porodičnom ljekaru radi trijaže, a potrebno je pripremiti KKS, biohemiju i sediment urina.

Sa pribavljenim nalazima pacijenti se mogu javiti 14, 15. i 16. aprila od 13.00 do 15.00 časova na kontakt telefon 059 261 103 radi zakazivanja termina pregleda.

Izvor: Srna