U Osnovnoj školi “Sveti Vasilije Ostroški” danas je prezentovan omot proizvoda “Swisslion” Trebinje čiji dizajn su osmislili učenici ove obrazovne ustanove.

 

Grupa od osam učenika likovne sekcije je, u okviru projekta “Preduzetništvo kao ključna kompetencija”, prethodnih nekoliko mjeseci aktivno radilo i crtalo, a najbolji radovi ovih učenika prezentovani su na omotu.

Direktor škole Dragan Mrdić pojasnio je da su izabrali kompaniju “Swisslion” koja im je izašla u susret i dala prostora da djeca pokažu svoju kreativnost i da osmisle dizajn nekog njihovog proizvoda koji je nazvan “Moja užina”.

“Omot proizvoda je vrlo interesantan i zanimljiv, a na njemu se, osim različitih crteža, nalaze i imena učenika, a upisana je i poruka od poznatih književnika i naučnika”, istakao je Mrdić i dodao da je ovo prilika da djeca kroz slatko zadovoljstvo lako nauče i poučne izreke i misli.

Tehnolog “Swisslion” Trebinje Marija Mujičić istakla je da je riječ o vaflu s euroblokom od 50 grama i da je ova firma izašla u susret dječici da pakovanje bude onako kako su oni osmislili, te istakla da se proizvod može naći u njihovim prodajnim objektima.

Jedan od učesnika projekta, učenica devetog razreda Lana Parežanin, rekla je da je veoma srećna što je njena škola izabrana da radi projekat i da je to veoma korisno iskustvo za učenike, jer se radilo o kreativnom zadatku u kome su mogli da iskažu svoju maštu.

Ona kaže da im je sugestijama i prijedlozima puno pomogla nastavnica likovnog Vera Kekić.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske izabralo je, na prijedlog Pedagoškog zavoda, OŠ “Sveti Vasilije Ostroški” za program “Preduzetništvo kao ključna kompetencija”. U konkuerenciji su bile još četiri škole iz Srpske.

Iz škole najavljuju da će i ubuduće raditi na ovakvim i sličnim projektima, a sve sa ciljem da angažuju školarce da se što više bave praktičnim radom i da im daju priliku da pokažu svoje preduzetništvo.

Izvor: Srna