Radnici trebinjskog preduzeća “Komunalno” a.d. krenuli su u akciju sadnje cvijeća na gradskim zelenim površinama i uređenja dječjih igrališta.

Cilj akcije je uljepšati uži centar grada, Cvjetni trg, Spomenik braniocima Trebinja, površinu oko Spomenika Jovanu Dučiću i površinu u Gradskom parku kod fontane, a druge ekipe već rade na rekonstrukciji igrališta u naselju Tini.

“Sadnja će biti obavljena i na drugim lokacijama predviđenim planom i programom, a sama dinamika će zavisiti od vremenskih uslova”, kaže Vidosava Kovač, šef “Gradskog zelenila” koje djeluje pri “Komunalnom” a.d.

Ona napominje da se planira sadnja od 15.000 do 20.000 sadnica, koje su nabavljene od domaćih proizvođača, sa kojima “Komunalno” sarađuje već četvrtu godinu, a koju će nastaviti i ubuduće.

Sade uglavnom jednogodišnje cvijeće, kadifice, begonije, ageratume, a ove godine uvedena je i novina – biće posađena i gazanija, koja će da krasi cvjetnu aleju ispred spomenika Njegošu.

Takođe se popravlja i cjelokupan mobilijar u najvećem gradskom kompleksu stambenih zgrada, u naselju Tini, a planira se i uređenje drugih zelenih i površina za djecu.

 

 

 

 

Izvor: V.D. / Nezavisne