У настваку пријема поводом почетка нове радне године и обиљежавања празника, градоначелник Требиња Лука Петровић се данас састао са представницима јавних установа и предузећа која дјелују на подручју Требиња у свим друштвеним сферама од здравства, енергетског сектора, пољопривреде, судства до школства.

Градоначелник Требиња је на данашњем састанку предочио план рада и развоја Требиња за текућу 2017. годину, истичући да је због вишегодишње дезорганизованости неопходно реорганизовати систем рада у свим областима од јавног значаја, синхронизовати дјеловање управних органа, јавних институција и предузећа те повећати ниво ефикасности рада у свим установама.


Објаснивши да је жеља владајуће структуре да Требиње крене путем развоја и унапређења квалитета живота свих грађана Требиња, а за добобит будућих нараштаја, градоначелник Петровић је нагласио да јавне инситуције и предузећа, односно њихови руководиоци, имају кључну улугу у креирању боље животне атмосфере у Требињу заједно са Градском управом. Због тога је, како Петровић истиче, окупљен квалитетан тим младих и образованих људи чији ће задатак у наредном периоду бити да приближе функционисање Градске управе и јавних установа и предузећа свим оним стандардима које су поставили напредни градови из окружења.
У циљу приближавања проблема грађана носиоцима одлука, Петровић је данас најавио и реорганизацију свих требињских мјесних заједница, која би требала бити завршена до марта мјесеца. Овим ће се успоставити систем у коме ће проблеми грађана, преко мјесних заједница, бити директно делегирани оним установама и институцијама надлежним за одређена питања.
Петровић је на данашњем пријему предочио и планове за 2017. годину, од којих се, у дијелу капиталних инвестиција, као најважнији издвајају реконструкција пречистача отпадних вода у Требињу те подршка изградњи комплекса Град сунца и град на Црквини који ће у значајној мјери допринијети туристичком развоју града. Поред овога, Петровић је напоменуо да је недавно оформљен Аграрни фонд који ће у наредном периоду радити на развоју пољопривреде у смислу стручне помоћи пољопривредницима и подстицају пољопривредне производње.
Након пријема за представнике јавних установа и предузећа, одржан је и пријем за представнике удружења грађана и спортских друштава на коме је било ријечи о проблематици везано за њихово квалитетније организовање и функционисање.
Након састанака, у Градској управи су уприличени кратки коктели за госте.

Јуче је градоначелник Петровић организовао пријеме за представнике више борачких удружења, као и представнике националних мањина. Сутра је у Градској управи планиран пријем за представнике медија.

ХП / Град Требиње, јануар 2017.