Večeras su u Sportskoj dvorani Miloš Mrdić u Trebinju odigrani polufinalni mečevi ovogodišnjeg izdanja Božićnog tunira u malom fudbalu, koji nastavlja svoju tradicuju i ove godine. Poslije mečeva po grupama i pauze za božićne praznike, ekipe su izašle na parket i odlučile o tome ko će se boriti za titulu, a ko će igrati za utješno treće mjesto.

Prva utakmica je donijela duel veterana a ekipa Lokoportal-Trial bila je bolja od ekipe Nevesinje W-Win budući da su slavili 2:1. Prvi su priprijetili Nevesinjci u 2. minutu, bio je to Stajić. U 4. minutu isti igrač je bio u prilici ali je ishod ponovo bio isti. Ekipa Nevesinja u 5. minutu umalo postiže auto gol, a već u sljedećem napadu Jovica Vico koristi ubačenu loptu i samo postavlja nogu za vođstvo domaćina od 1:0. Zavladala je euforija na tribinama.

Međutim, to nije obeshrabrlo Nevesinjce koji prijete u 8. minutu, ali siguran na golu Triala bio je Pešić. Ekipa gostiju sredinom prvog poluvremna vrši presing i pritisak na gol domaće ekipe. U 10. minutu Stajiću zicer brani Pešić, da bi se svega par minuta kasnije isti igrač ponovo našao u prilici, ali ponovo je realizacija izostala.

U 12. minutu glavna figura nefrmalnog gosta i njihova „prva violina“ potpuno zalsluženo postiže gol i izjednačjuje rezultat – 1:1, vrativši tako stvari na početak. U 16. minutu ekipa Lokoportal-Triala odigrala je dobru akciju te je izgirala obranu gosta, ali je realizacija izostala. Šutirao je Jovica Vico.

Nevisinjci pogađaju stavitu u narednom napadu, prije nego što njihov golman Zurovac upisuje dobru intervenciju.

U drugo poluvrijeme gosti su ušli ohrabreni te su stovirli sjajnu priliku preko Vukovića, čiji šut rukom nekako Pešić uspijeva da odbije u stativu i na taj način da spasi svoju mrežu.

U 28. minutu Pešiću ispada lopta, ali napadač W-Win Nevesinja ne uspijeva da reaguje na pravi način i da iskoristi ovu grešku.

A onda u 29. minutu muk među navijačima Nevesinja, Jovica Vico se sa desne strane namješta na šut i desnom nogom iz mrtvog ugla uspijeva matirati Zurovca za novo vođsto svoje ekipe. Bio je to najljepši gol na utakmici, a Zurovac je „uhvaćen na spavanju“.

U 31. minutu sjajna akcija Triala koju nije uspio relezaivovati Pravica.

Vico pokušava na sličan način u 33. minutu da bi u narednih par minuta ispred Stajića još jednom inervenisao večeras vrlo raspoloženi Pešić.

U 38. minutu malo je nedostajalo da Savo Andrič stavi „tačku na i“ i riješi ovu utakmicu.

Pešić je do kraja još dva puta intervenisao, i uz Jovicu Vica glavni je krivac što će njegova ekipa u utorak 15, januara igrati u finalu protiv ekipe Zlatara  Rubin, koja je kasnije večeras savladala  Resotran Kastel Nikšić rezulatom 1:5.

U prvoj polufinalnoj utakamici za seniore Bemiks je savladao ekipu Stoca konačnim rezultatom 3:1 nakon preokreta.

Na otvaranju utakmica bila je poprilčno tvrda, te nije bilo puno prilika ni sa jedne ni  sa druge strane. Stolac uspijeva blokirati dva šuta domaćina u dva minuta, to je bilo prvo što smo vidjeli u fazi napada.

Šešelj promašuje zicer, na drugoj strani sjevnula je munjavita kontra koja takođe  nije realizovana iako je bilo izrazito opasno po gol domaćina.

U prvih desetak miniuta sve što je Bemiks šutirao, Stočani su blokirali.

Mario Marić kažnjava grešku golmana i dovodi Stolac u vođstvo u 12. minutu. Nakon dosuđenog slobodnog udarca, na koji su zamjerke imali igrači Stoca, u 17. minutu Bemiks izjednačuje preko Kahvedžića iz slobodnog udarca.

Do kraja poluvremena vidjeli smo po jednu pirliku na obje strane, najprije za Bemiks nakon kontre, a  potom u zadnjoj sekudni prvog poluvrmna i za Stolac. Bilo je to izjednačneo poluvrijme nakon kojeg je rezulat bio 1:1.

U 24. minutu golman Stočana upisuje sjajnu intervenciju, potom njegova odbrana skida loptu  sa gol linije. Bekims je konkretnije krenuo u drugo poluvrijme. Domaćin kapitallizuje svoju bolju igru preko Kahvedžića, koji positže svoj drugi gol na utkamici. Igrao se 33. minut.

Do kraja Bemiks dolazi do trećeeg gola preko Marića, koji ovjerava finale za svoju ekipu i šalje Stolac u borbu za treće mjesto. Do kraja utakmice vidjeli smo još jedan šut Stočana koji je uspio ukrotiti Šarenac.

U drugoj polufinalnoj utakmici za veterane sastali su se Zlatara Rubin i Resotran Kastel Nikšić. Bila je to utakmica koja je išla samo u jednom pravcu što govori i konačni rezulat od 1:5, u korist neformalnog gosta.

U 11. minutu Salanac dovodi svoju ekipu u rano vođstvo, a bolju igru na terenu potrvđuje Bojanović u 17. minutu. Rezultat prvog poluvremena za Nikšićane bio je prihvatljivih 0:2, da bi od 22. do 35. minuta primili još tri gola, te je njihova mreža napunjena do vrha.

Bošković potvrđuje pobjedu Zlatare Rubin u 22. minutu, potom mrežu Nikšićana pogađa i Novović.  U 35. minutu Bojanović postiže još jedan gol i tako indisponira navijače Nikšićke ekipe.

Ipak Kastel Nikšić stiže do utješnog gola u 39. minutu preko Nikolića.

Četvrta utakmica dana bio je okršaj seniora i ujedno poslasitca dana između Zlatare Rubin, branioca titule osvojene prošle godine, i osvajača trebinjske Olimpijade ekipe Hrupjela.

Počelo je žestoko sa strane Hrupjelčana koji u uvodnim minutama pogađaju i prečku. Par puta u prvih deset minuta sjajno je interevesnisao iskusni golman Sulaver. Upravo on brani pokušaj u 5. minutu, a potom upošljava Vica koji biva blokiran.

U 8. minutu Sulaver upisuje i treću odrbranu. Treba reći da je Hrupjela ofanzivno ušla u utakmicu, te da je Čečur sjajno dirigovao zadnjom linijom i bio „osigurač“ pred golom.

Prvu priliku za Zlataru Rubin koja se oslobađa pritiska i kreće naprijed imao je Vico koji lomi Zečeviča i dodaje do Sava Andrića koji biva neprecizan na kraju akcije. Ipak ovo je bilo ohrabrenje za njihove navijače.

Emir Milanović sjajno probija u nastavku, ali bez konkrentog učinka.

Čečur je izbacivao sve iz kaznenog prostora, u vođsvo dolazi Zlatara Rubin preko Pantića u 19. minutu. Vico je pokušao volejom u 23. minutu koji završava preko gola.

Uslijedia je žesotka kontra branioca titule turnira koji preko Vica koji pogađa jedan na jedan dolazi do sigurnih 0:2 u 23. minutu.

U 31. minutu Sulaver šalje dugu loptu rukom na Vica koji pogađa glavom, na taj način matiravši protivničkog golmana po drugi put za 0:3. Navijači Zlatare Rubin bili su u ovim momentima veoma glasni.

U 36. minutu nakon što su gosti igrali bez golmana tj. sa igračem manje u polju, Bošković donosi kakvu takvu nadu Hrupjelčanima.

U posljednjih 20 sekundi, nakon opsade gola Sulavera, pogodio je i Vesić ali to je bilo sve što smo vidjeli jer nije više bilo vremena. Zlatara Rubin ide u finale na noge Bemiksu, dok Hrupjela igra utakmicu za treće mjesto sa Stocem.

REZULTATI POLUFINALA

seniori

ZLATARA RUBIN – HRUPJELA  3:2

BEMIKS – STOLAC  3:1

veterani

LOKOPORTAL TRIAL – WWIN NEVESINJE 2:1

ZLATARA RUBIN – KASTEL NIKŠIĆ 5:1

 

FINALNI MEČEVI 15. januara

seniori: ZLATARA RUBIN – BEMIKS

veterani: ZLATARA RUBIN – LOKOPRTAL TRIAL

 

S.Š. HP, januar 2019.