Na području istočne Hercegovine ovih dana je povećan priliv migranata, a jutros je pronađena jedna grupa svega nekoliko kilometara od Trebinja, rečeno je Srni u trebinjskoj Policijskoj upravi.


“Jutros smo u blizini Male brane kod Trebinja uhvatili četiri migranta, a jednog smo pronašli kod LJubinja, dok ih je nekoliko pobjeglo”, kažu u policiji.

Iz policije navode da lijepo vrijeme pogoduje kretenju migranata, koji koriste tri rute i to preko trebinjskih sela Lastva, Jasen i preko Vranjskih u Bileći.

Mještani pograničnih sela stalno policiji javljaju da primjećuju grupe migranata, te da zbog velikog i nepristupačnog terena njih nije lako pronaći.

“Juče smo u napuštenom objektu u selu Simijova u opštini Bileća pronašli četiri migranta, a jednog smo uhvatili u zasjedi u okolini LJubinja”, rekli su Srni u policiji.

Noć prije, 30. oktobra, pripadnici Žandarmerije i Odjeljenja za borbu protiv terorizma i ekstremizma Policijske uprave Trebinje pronašli su šest migranata, takođe, na području bilećkog sela Simijova.

Izvor: Srna