Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić potpisao je ugovore o samozapošljavanju sa 27 korisnika koji su ove godine učestvovali na javnom pozivu.

On je dodao da se javio veći broj ljudi, ali da određene ideje nisu podržane, jer su oni koji su ih ocjenjivali smatrali da nisu ostvarive.

Za samozapošljavanje će biti izdvojeno 215 hiljada KM iz gradskog budžeta, a po jednom korisniku je dodjeljeno do 15 hiljada KM.

– Ovo je do sada najveći iznos novca, ali ovo su hrabri ljudi koji su spremni da ulažu u sebe i sopstveni posao, ali i u grad Trebinje – naveo je Ćurić.

Novac za samozapošljavanje danas su dobili i Miljan Topalović i Zora Bokun.

– Otvaram firmu eloksirane bravarije i ovaj novac će mi puno značiti kao stimulacija u daljem radu. Novac ću uložiti u mašine i potreban materijal – ističe Topalović.

Zora Bokun je otvorila krojačku radnju u Trebinju, a dobila je 6.200 KM za svoj biznis.

– Da nema ove podrške ne bih počinjala posao. Novac ću uložiti u polovne mašine, jer tako mogu obezbjediti više mašina, dio u potreban materijal i nešto malo novca u opremanje prostora – kaže ona.

Grad Trebinje po četvrti put daje novac za samozapošljavanje, a do sada je za ovaj program  izdvojeno ukupno 700 hiljada KM.

 

 

 

Izvor:  Srpska info