Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić potpisao je juče ugovor o saradnji sa predstavnicima njemačke nevladine organizacije Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) o dodjeli 25 plastenika, za socijalno ugrožene porodice sa područja Trebinja.

Кako je precizirano procijenjena vrijednost projekta pod nazivom „Direktna socio-ekonomska pomoć izuzetno ugroženim porodicama u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini“ je 60.000 КM, od čega će Grad Trebinje izdvojiti 20.000 КM, a ostatak njemačka organizacija.

„Plastenici će biti dodijeljeni socijalno ugroženim porodicama, kako bi se omogućila samoodrživost ovih porodica. Mi ćemo u narednom periodu da realizujemo još neke zajedničke projekte“, kazao je Ćurić.

Elmir Bojadžić, direktor ove njemačke organizacije za Jugoistočnu Evropu istakao je da je ovo treći projekat koji se zajednički realizuje sa Gradom Trebinjem i podsjetio da su dosadšnji projekti, zahvaljujući izuzetnoj profesionalnošću gradske uprave Trebinja do sada realizovani veoma uspješno.

Ovaj projekat se sprovodi u sedam lokalnih zajednica u BiH – Trebinje, Šamac ,Stolac, Кrupa, Hadžići, Visoko i Travnik, u ukupnom iznosu od 360.000 КM. Od svih opština i gradova koji su obuhvaćeni projektom, Trebinje je dobilo najveći broj plastenika“, rekao je Bojadžić.

Plastenici bi trebalo biti dodijeljeni krajnjim korisnicima do početka ljetnih mjeseci ove godine.

Izvor: Grad Trebinje